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Otros cuentan


Siempre con orgullo, nos gusta compartir lo que otros han dicho de nuestra bodega, de nuestros vinos o de nuestra gente.

Aquí tenéis algunas muestras:

Intense ruby colour. Very clean nose with the obvious presence of good-quallity oak. Concentrated aromas of black fruits, incense and cinnamon. Modern style a bit technical, creamy but very consistent, well balance with savoury fruit. Expressive Prieto Picudo. 16/20

Ferran Centelles, Premio Nacional de Gastronomía 2011, sumiller de elBulli 2000-2011 y colaborador en vinos de España en www.jancisrobinson.com, sobre El Médico 2011

Variety indigenous to the valleys around Leon. Only 100 ha are planted in the whole world. Free-run juice slowly fermented in temperature-controlled stainless-steel tanks and aged on fine lees for two months.

Very pale. Racy and lively. Firm and fine. Not a trace of sweetness. Really interesting. Rescued by Professor Pedro González Mittelbrunn! Juicy and thirst quenching. But quite uncompromising.

Jancis Robinson, periodista y Master of Wine, sobre El Rescatado albarín blanco 2013

“…Bodegas y Viñedos del Paramo was founded in 2009 by Professor of Viticulture Pedro González Mittelbrunn. He has been instrumental in the resurrection of Castilla y Leon’s local variety, the prieto picudo".

Robert Parker Wine Advocate

"El Médico nos arregla el alma y el cuerpo..."

José Peñín, Guia Peñín

“Uno de esos vinos que no dejarías de tomar. Uno de esos vinos que debes probar… y no dejarlo nunca más".

Juan Fernández Cuesta, Guía ABC del Vino sobre El Músico 2009

“Doy las gracias a Pedro González Mittelbrunn y su equipo por volver a sorprenderme con otro gran vino".

Alejandro Rodríguez, Sumiller del Restaurante Ramón Freixa Madrid, sobre El Músico 2009.

“…me llamó la atención un racimo (de prieto picudo) en la mesa de Leyenda del Páramo. Muy curioso ver las bayas tan pequeñas de esta variedad y catar un gran vino como éste”.

Guillermo Manuel de Villena, devinosque.blogspot.com.es, sobre El Médico 2009.

This opaque and dark ruby colored prieto picudo opens with an attractive black cherry cola and old oak bouquet. On the palate, this wine is medium to full bodied, nicely balanced, and quite smooth. The flavor profile is a tasty mild black cherry with some very mild minerality, red raspberry, and subtle oak in the background. The finish is dry and its dusty moderate tannins build up and are nicely prolonged. This wine would pair well with braised short ribs. Enjoy —91 Points

Ken Hoggins, Ken's Wine Guide, sobre El Aprendiz 2011